Przekąski
Chutney miętowy i tamaryndowy podany ze wszystkimi przystawkami.
-
1. Pakora
Pakora to smażone na głębokim tłuszczu placki z gramową mąką i warzywami, kurczakiem lub rybą. Gram wytwarzana jest ze skórki czarnej ciecierzycy. W zależności od rodzaju głównego składnika, jaki dodasz, pakora będzie smakować inaczej. Jest również bezglutenowy. -
2. Tikka
Miękkie kawałki kurczaka lub paneera w przyprawionej marynacie na bazie jogurtu, grillowane w piecu tandoor. -
3. Samosa
Rożek smażonego chrupiącego ciasta z farszem. -
4. Murgh Tandoori
Kurczak z kością marynowane w jogurcie i indyjskich przyprawach, grillowane w glinianym piecu.
Klasyczny -
5. Sheek Kebab
Seekh Kebab składa się z mielonej jagnięciny lub kurczaka, zmieszanej w misce przyprawa i grillowanej do perfekcji w piecu Tandoor. -
6. Indochińskie Pierogi
Tradycyjne tybetańskie kluski gotowane na parze z mąki i farszu warzywnego albo kurczak. -
7. Indochińskie Chilly Chicken / Paneer
Smażone w chrupiącej panierce kawałki zanurzone są w lekko słodkim pikantnym sosie chili. -
8. Indochińskie Chicken Lollypop
Indo-Chinese. Skrzydełka z kurczaka marynowane w przyprawach, a następnie smażone w cieście aż do chrupkości.
Zupa
Bazę zupy indyjskiej tworzy się ze smażonej cebuli i czosnku, do których następnie dodaje się różne przyprawy na bazie curry do warzyw lub mięsa i kości.
-
9. Classic Tomato
Domowy krem z pomidorów jest gładki, pikantny i kremowy. Jest też wegańskie.
Klasyczny. -
10. Shorba
Shorba to szeroka klasa gulaszu lub bogatych zup występujących w kuchniach narodowych Indii, Bliskiego Wschodu, Persji, Turcji i Europy Południowo-Wschodniej. Wykonane z głównego składnika i lekko przyprawione.
Sałatki
-
11. Green Salad
plasterki ogórka, pomidora, marchewki i cebuli, świeżo posiekane z sezonową zieleniną; wykończona odrobiną soku z cytryny i pikantno-pikantnej indyjskiej masali
Klasyczna -
12. Tikka Salad
pyszny i pikantny grillowany tikka, posypane zieleniną i chrupiącymi warzywami, skropiony aromatycznym sosem chutney
Pizza
32 cm
Pizza zrobiona w stylu indyjskim.
Opcja wegańska: paneer zastąpiony tofu.
Pizza zrobiona w stylu indyjskim.
Opcja wegańska: paneer zastąpiony tofu.
-
13. Margherita Pizza
sos pomidorowy, bazylia i ser mozzarella -
14. Tikka Pizza
sos pomidorowy, tikka, papryka, cebula, ser, przyprawa -
15. Bo Naanza Tikka
(rozmiar roti naan)
naan zamiast zwykłej bazy do pizzy, tikka, ser mozzarella, cebula, papryka -
16. Bałtycka Butter Masala Pizza
butter chicken / paneer, papryka, cebula, ser mozzarella -
17. Sheek Supreme
sos pomidorowy, sheek kebab, papryka, cebula, ser mozzarella -
18. Tikka Masala Pizza
baza tikka masala, cebula, ser mozzarella -
19. Veg Supreme
sos pomidorowy, papryka, cebula, ser, przyprawa, pieczarki -
20. Saag Palak
szpinak główny składnik, ser mozzarella i czosnek -
21. Pulled Chicken Tandoori
sos pomidorowy, mozzarella, szarpany kurczak tandoori -
22. Mutton Rogan Josh
baza mutton rogan josh - zielona papryka, cebula, ser
Indyjskie jedzenie uliczne
-
23. Bhurji Pav
z ulic Bombaju pikantny, mielony i gotowany z mieszanką aromatycznych przypraw, podawany z bułeczkami brukowymi posmarowanymi masłem i tostami -
24. Kathi Roll
z ulic Kalkuty z nadzieniem z głównego składnika, cebuli, papryki i sosu; opcja niewegetariańska jest z jajkiem -
25. Masala Maggi Veg
z ulic Bombaju kultowy makaron Maggi z mieszanką warzyw i / lub kurczakiem i przyprawami -
26. Chole Bathure
z ulic Starego Delhi pikantne curry z ciecierzycy podawane z Bhaturą, czyli miękkim i puszystym smażonym chlebem na zakwasie -
27. Paav Bhaji
z ulic Bombaju puree z przyprawionych warzyw; podany z dodatkiem miękkiego, maślanego chleba, chrupiącej cebuli, ziołowej świeżej kolendry i pikantnej cytryny -
28. Wada Pav
to podstawowa kanapka z Bombaju znalazła się na liście 20 najlepszych kanapek na świecie w 2024 roku według przewodnika kulinarnego i podróżniczego TasteAtlas. Jej bułeczki, zwane Pav, nadziewane smażonym ciastem ziemniaczanym w panierce Batata Vada i polane pikantnym i słodkim chutneyem -
29. Samosa Pav
z ulic Bombaju i nieidentycznego bliźniaka Vada Pav, farsz zmienia się na samosę zamiast vady i jest pokryty pikantnym i słodkim chutneyem -
30. Chilli Cheese Toast
aromatyczne, serowe i pikantne tosty z ulic Bombaju przyrządzone z tostowego chleba z warstwą tartego sera i zielonych chilli -
31. Masala Fries
indyjski styl uliczny; chrupiące frytki polane sosem i przyozdobione różnymi dodatkami, w tym cebulą, kolendrą, serem, kurczakiem maślanym itp w zależności od wyboru
Południowo Indyjskie
kuchnia południowoindyjska jest tak różnorodna, jak region, z którego pochodzi. Południowe Indie, zamieszkiwane przez ponad 250 milionów ludzi i dziesiątki języków, reprezentują różnorodne spektrum kultur i kuchni. Z tego rozległego regionu pochodzi większość pikantnych przypraw, z którego składają się nasze ulubione dania. Każdy kęs południowoindyjskiego jedzenia zachwyca pysznym smakiem.
-
32. Kandha Poha
naturalnie wegańskie i bezglutenowe dania na bazie spłaszczonego ryżu, cebuli, liści curry, orzeszków ziemnych, indyjskich przypraw i ziół -
33. Upma / Uppumavu
południowoindyjskie danie przyrządzone ze śmietany z mąki pszennej lub semoliny (lokalnie zwanej rava lub suji), warzyw, przypraw i ziół -
34. Idli Sambar
najzdrowsze, miękkie, lekkie, puszyste okrągłe ciasto gotowane na parze na bazie mielonego, sfermentowanego ryżu i ciasta z soczewicy, podawane z sambharem i chutneyem kokosowym -
35. Dosa
ulubione indyjskie chrupiące naleśniki na bazie sfermentowanego mielonego ryżu i ciasta z soczewicy, podawane z sambalem i chutneyem kokosowym -
36. Utappam
kwintesencja pikantnych naleśników na bazie sfermentowanego mielonego ryżu i ciasta z soczewicy, z polewą; podawane z chutneyem kokosowym
Kuchnia Indyjsko-Chińska
Historia kuchni indyjsko-chińskiej sięga chińskich imigrantów w Kalkucie. Pod koniec XIX wieku ludzie pochodzenia Hakka, którzy mieszkali w Kalkucie, sprowadzili potrawy Hakka do Indii. Później tylko nazwa "Hakka" pozostała bez zmian, ale dania Hakka zostały zmienione, aby dopasować się do indyjskiego gustu.
-
37. Hakka Noodles
popularne danie indochińskie składające się z smażonego makaronu, warzyw lub kurczaka i sosów -
38. Szechuan / Schezwan
szechuan lub schezwan to ogniście smażone danie gotowane z brązowymi, zielonymi i czerwonymi ziernami pieprzu oraz pikantnym i cierpkim smakiem sosu schezwan -
39. Manchurian
pyszne indochińskie danie składające się ze smażonych klopsików warzywnych lub mięsa w pikantnym, słodkim i pikantnym sosie mandżurskim -
40. Kung Pao
bardzo uzależniające smażone warzywa i / lub mięso z orzechami ziemnymi, idealne połączenie słonych, słodkich i pikantnych smaków
Indyjskie Curry Główne
-
41. Chettinad
Chettinad Curry to pikantne danie z regionu Chittinad w Tamilnadu. To curry łączy mleko kokosowe, pikantne chili i liście curry w południowoindyjskie curry bogate w odpowiednie nuty -
42. Kolhapuri
Pyszne zredukowane curry gotowane we własnych sokach. Mocna smaki czosnku, imbiru, cebuli, pomidorów i przypraw to ulubione dania wszechczasów -
43. Hel Vindaloo
Danie portugalsko-goańskie, marynowane i gotowane na wolnym ogniu w pikantnej paście vindaloo, jest mocno doprawione przyprawami i jest ogniste, gorące i bardzo pikantne, dla odważnych. -
44. Hynka Balti
Gotowany w indyjskim żeliwnym, okrągłodennym woku z gęstym, pikantnym na bazie pomidorów, jest ciężki w ogniu chili z odrobiną cierpkości. -
45. Startowa Do Pyaza
Bogate, kremowe curry z dużą ilością cebuli w cudownej mieszance przypraw, ziół i pomidorów -
46. Saagwala Palak / Methi
Jedno z najpopularniejszych indyjskich dań przyrządzonych ze szpinaku lub kozieradki -
47. Dal Rzeczpospolitej
Jest to jedno z najpopularniejszych dań z soczewicy. Gotowana soczewica jest hartowana smażonymi przyprawami i ziołami -
48. Daal Makhni
Pochodzi z pól uprawnych Pendżabu. Jest to jedno z najpopularniejszych indyjskich dań z soczewicy, przyrządzane z całej czarnej soczewicy i fasoli zwyczajnej (rajma). Gotuje się powili z innymi składnikami. -
49. Kashi Pakora
Trzeba spróbować. Robi się to według naszego rodzinnego przepisu i smakuje wyjątkowo pysznie. Tradycyjne pendżabskie kadhi z cebulową pakorą lub chrupiącymi plackami cebulowymi maczane w pikantnym, sosie jogurtowym -
50. Rajma
Ulubione od zawsze w północnych Indiach aromatyczne curry z fasoli, spożywane z ryżem -
52. Butter Paneer / Chicken
Kultowe danie indyjskie z kurczakiem lub paneerem gotowanym w bogatym i kremowym sosie na bazie pomidorów -
53. Zaspa Tikka Masala
Kultowe indyjskie danie curry, które jest również brytyjskim daniem narodowym, ze swoim lekko pikantnym sosem. Cebula, pomidory, orzechy nerkowca i przyprawy sprawiają, że jest to bogate, aromatyczne i pyszne -
54. Mango Curry
Mango Curry to tropikalna rozkosz mleczko kokosowego, aromatycznych przypraw i odrobiny chili, Słodkie, kwaśne i pikantne smaki tego sosu sprawią, ze Twoje kubki smakowe zatańczą z radości! -
55. Mutton Rogan Josh
Kultowe i ulubione wszech czasów, to aromatyczne curry jagnięce z krainy Kaszmiru w Indiach. Ma charakterystyczny smak przypraw i słynie z głębokiej czerwonej barwy pochodzącej od specjalnego zioła i chili, które pochodzą z Kaszmiru. -
56. Chef Special Sabzi
Zdrowe wegetariańskie curry przygotowane głównie z dodatkiem sezonowych warzyw i lub kostek paneer -
57. Chef Special Curry
Popularne indyjskie domowe curry przyrządzane na bazie cebulowo-pomidorowo-imbirowo-czosnkowej aromatyzowane przyprawami -
58. Coconut Curry
Coconut Chicken Curry to danie pocieszenia, z sosem curry na bazie mleczka kokosowego i aromatycznymi przyprawami -
59. Navratan Korma
Navratan Korma to bogate, luksusowe danie curry przyrządzane z mieszanki przypraw i dużej ilości suszonych owoców, Jest aromatyczny i lekko słodki
Ryż
Cały ryż używany w naszej kuchni to ręcznie wyselekcjonowana odmiana ryżu Basmati. Ryż basmati rośnie zazwyczaj w podnóża Himalajów. Ten wyjątkowy długoziarnisty ryż ma puszystą, lekką konsystencję i delikatny, niepowtarzalny smak. Aromat ryżu Basmati wzmocniony jest unikalnym procesem starzenia. W dosłownym tłumaczeniu z języka hindi "Basmati" oznacza "królową zapachów" lub "perłą zapachów".
-
60. Biryani
aromatyczne indyjskie danie pełne ulubionego ryżu, warzyw, kurczaka, jagnięciny, lub krewetek i przypraw. Przygotowana z cierpliwością i dużą ilością miłości Biryani to zapiekany ryż z curry. Podobnie jak w przypadku niektórych warstwowych i pieczonych dań z makaronu, curry nakłada się warstwami częściowo ugotowanego ryżu, a następnie wrzuca na otwartą patelnię lub gotuje, aż ryż będzie całkowicie ugotowany, a następnie wrzuca na otwartą patelnię lub gotuje, aż ryż będzie całkowicie ugotowany, a curry lub sos zastanie wchłonięty przez ryż -
61. Pulao
Pulao to pyszny, delikatny i aromatyczny posiłek ryżowy przygotowany przez gotowanie warzyw i/lub przypraw, suszonych owoców lub mięsa z ryżem -
62. Ryż
Nasz ryż jest to najwyższej jakości Basmati i to odmiana aromatycznego ryżu o długich, smukłych ziarnach, tradycyjnie uprawianego w Indiach -
63. Indo-Chinese
Ryż smażony z kurczakiem w stylu indochińskim, składający się z kurczaka, jajka lub warzyw z soją, octem i chili
Chleb
-
64. Roti
Ulubione płaskie chleby z północnych Indii zrobione z pełnoziarnistego roti są idealne do podawania z potrawami curry. Są przyrządzane poprzez przyklejanie spłaszczonego ciasta do ścianek naszego tandoora -
65. Naan
Placek na zakwasie z mąki uniwersalnej, pieczony w piecu tandoor -
66. Paratha
Przaśny chleb pełnoziarnisty nadziewany pikantnym, przyprawionym, zagniecionym nadzieniem -
67. Kulcha
Indyjski placek na zakwasie o miękkiej konsystencji, nadziewany mielonym, przyprawionym nadPARATHA ziem.
Dodatki
-
68. Papad
cienki indyjski wafelek, chrupiący, krakersowy lb podpłomykowy, zwykle wytwarzany z suszonej soczewicy; spożywane pieczone -
69. Masala Papad
Pieczony papad z cebulką, pomidorem i przyprawami. Może być z chilli lub bez -
70. Jerra - Aloo / Ziemniaczano Kminkowy
Ziemniak, przyprawy i kminek -
71. Raita
Przystawka z twarogu, warzyw , przypraw i ziół -
72. Curd Rice
Curd Rice lub Dahi Chawal - to kwintesencja wege dania z południowych Indii, składające się z twarogu zmieszanego z gotowanym ryżem i ziołami, a następnie doprawionego przyprawami -
73. Frytki
Klasyczne frytki ziemniaczane -
74. Ram - Kichdi
Przepis na Dal Khichdi z ryżem, dalem i przyprawami to niezwykłe pocieszający, jednogarnkowy indyjski posiłek. Jest pyszne, pożywne i zdrowe
Menu dla Dzieci
-
75. Popcorn
podobnie jak w przypadku dzieci, małe kawałki kurczaka wielkości kęsa panierowane i smażone -
76. Makaron Penne
Makaron penne z sosem pomidorowym lub serkiem śmietankowym i dodatkami -
77. Chicken Nuggets & Fries
smażony kurczak w cieście, podany z frytkami -
78. Fish & Chips
smażona ryba w cieście, podana z frytkami
Desery
-
79. Gulaab Jamun
Indyjski deser z smażonych w głębokim tłuszczu kulek z ciasta mlecznego zanurzonych w słodkim, lepkim syropie cukrowym o delikatnym smaku rodzynek -
80. Kheer
Niezwykle popularne indyjska odmiana puddingu ryżowego -
82. Halwa
Szeroki wybór dań, zazwyczaj gęsta i pyszne pasta z mąki, masła, płynnego oleju, szafranu, wody różanej, mleka i słodzona cukrem -
83. Rasgulla
Gąbczasty i pyszny cukierek na bazie mleka z dodatkiem twarogu i cukru
Zimne Napoje
-
Coca-Cola 0,25l
-
Coca-Cola Zero 0,25l
-
Fanta 0,25l
-
Sprite 0,25l
-
Kropla Beskidu gazowana 0,33l
-
Kropla Beskidu niegazowana 0,33l
-
Kropla Beskidu gazowana 0,75l
-
Kropla Beskidu niegazowana 0,75l
-
Fuzetea - Cytrynowa z trawą cytrynową 0,25l
-
Fuzetea - Brzoskwiniowa z hibiskusem 0,25l
-
Fuzetea - O smaku mango z rumiankiem 0,25l
-
Cappy pomarańczowy 0,25l
-
Cappy jabłkowy 0,25l
-
Cappy grejpfrutowy 0,25l