Restaumatic Arrow icon Ellipsis Przejdź do głównej zawartości
  • Start
  • Menu
  • Promocje
  • Dostawa
  • Shanti Gdańsk
  • Rezerwacja
  • Galeria
  • Opinie
  • Kontakt
    • pl
      • en-GB
      • pl

Menu

  1. Start
  2. Menu
  • Start
  • Menu
  • Promocje
  • Dostawa
  • Shanti Gdańsk
  • Rezerwacja
  • Galeria
  • Opinie
  • Kontakt
  • pl
    • en-GB
    • pl
  • Start
  • Menu
  • Promocje
  • Dostawa
  • Rezerwacja
  • Galeria
  • Opinie
  • Kontakt
  • Przekąski
  • Zupa
  • Sałatki
  • Pizza
  • Kuchnia Indyjsko-Chińska
  • Indyjskie Curry Główne
  • Ryż
  • Chleb
  • Dodatki
  • Menu dla Dzieci
  • Desery
  • Zimne Napoje

Menu

  • Przekąski
  • Zupa
  • Sałatki
  • Pizza
  • Kuchnia Indyjsko-Chińska
  • Indyjskie Curry Główne
  • Ryż
  • Chleb
  • Dodatki
  • Menu dla Dzieci
  • Desery
  • Zimne Napoje

Przekąski

Chutney miętowy i tamaryndowy podany ze wszystkimi przystawkami.
  • 1. Pakora

    Pakora to smażone na głębokim tłuszczu placki z gramową mąką i warzywami, kurczakiem lub rybą. Gram wytwarzana jest ze skórki czarnej ciecierzycy. W zależności od rodzaju głównego składnika, jaki dodasz, pakora będzie smakować inaczej. Jest również bezglutenowy.
  • 2. Tikka

    Miękkie kawałki kurczaka lub paneera w przyprawionej marynacie na bazie jogurtu, grillowane w piecu tandoor.
  • 3. Samosa

    Rożek smażonego chrupiącego ciasta z farszem.
  • 4. Murgh Tandoori

    Kurczak z kością marynowane w jogurcie i indyjskich przyprawach, grillowane w glinianym piecu.
    Klasyczny
  • 7. Indochińskie Chilly Chicken / Paneer

    Smażone w chrupiącej panierce kawałki zanurzone są w lekko słodkim pikantnym sosie chili.
  • Platter ( dla 4 osob )

Zupa

Bazę zupy indyjskiej tworzy się ze smażonej cebuli i czosnku, do których następnie dodaje się różne przyprawy na bazie curry do warzyw lub mięsa i kości.
  • 9. Classic Tomato

    Domowy krem z pomidorów jest gładki, pikantny i kremowy. Jest też wegańskie.
    Klasyczny.
  • 10. Shorba

    Shorba to szeroka klasa gulaszu lub bogatych zup występujących w kuchniach narodowych Indii, Bliskiego Wschodu, Persji, Turcji i Europy Południowo-Wschodniej. Wykonane z głównego składnika i lekko przyprawione.

Sałatki

  • 11. Green Salad

    plasterki ogórka, pomidora, marchewki i cebuli, świeżo posiekane z sezonową zieleniną; wykończona odrobiną soku z cytryny i pikantno-pikantnej indyjskiej masali
    Klasyczna
  • 12. Tikka Salad

    pyszny i pikantny grillowany tikka, posypane zieleniną i chrupiącymi warzywami, skropiony aromatycznym sosem chutney

Pizza

32 cm
Pizza zrobiona w stylu indyjskim.
Opcja wegańska: paneer zastąpiony tofu.
  • 13. Margherita Pizza

    sos pomidorowy, bazylia i ser mozzarella
  • 14. Tikka Pizza

    sos pomidorowy, tikka, papryka, cebula, ser, przyprawa
  • 15. Bo Naanza Tikka

    (rozmiar roti naan)
    naan zamiast zwykłej bazy do pizzy, tikka, ser mozzarella, cebula, papryka
  • 16. Bałtycka Butter Masala Pizza

    butter chicken / paneer, papryka, cebula, ser mozzarella
  • 18. Tikka Masala Pizza

    baza tikka masala, cebula, ser mozzarella
  • 19. Veg Supreme

    sos pomidorowy, papryka, cebula, ser, przyprawa, pieczarki
  • 20. Saag Palak

    szpinak główny składnik, ser mozzarella i czosnek
  • 21. Pulled Chicken Tandoori

    sos pomidorowy, mozzarella, szarpany kurczak tandoori
  • 22. Mutton Rogan Josh

    baza mutton rogan josh - zielona papryka, cebula, ser
  • Meat lover's Pizza

  • Samosa Smash

Kuchnia Indyjsko-Chińska

Historia kuchni indyjsko-chińskiej sięga chińskich imigrantów w Kalkucie. Pod koniec XIX wieku ludzie pochodzenia Hakka, którzy mieszkali w Kalkucie, sprowadzili potrawy Hakka do Indii. Później tylko nazwa "Hakka" pozostała bez zmian, ale dania Hakka zostały zmienione, aby dopasować się do indyjskiego gustu.
  • 37. Hakka Noodles

    popularne danie indochińskie składające się z smażonego makaronu, warzyw lub kurczaka i sosów
  • 38. Szechuan / Schezwan

    szechuan lub schezwan to ogniście smażone danie gotowane z brązowymi, zielonymi i czerwonymi ziernami pieprzu oraz pikantnym i cierpkim smakiem sosu schezwan
  • 39. Manchurian

    pyszne indochińskie danie składające się ze smażonych klopsików warzywnych lub mięsa w pikantnym, słodkim i pikantnym sosie mandżurskim
  • 40. Kung Pao

    bardzo uzależniające smażone warzywa i / lub mięso z orzechami ziemnymi, idealne połączenie słonych, słodkich i pikantnych smaków

Indyjskie Curry Główne

  • 41. Chettinad

    Chettinad Curry to pikantne danie z regionu Chittinad w Tamilnadu. To curry łączy mleko kokosowe, pikantne chili i liście curry w południowoindyjskie curry bogate w odpowiednie nuty
  • 42. Kolhapuri

    Pyszne zredukowane curry gotowane we własnych sokach. Mocna smaki czosnku, imbiru, cebuli, pomidorów i przypraw to ulubione dania wszechczasów
  • 43. Hel Vindaloo

    Danie portugalsko-goańskie, marynowane i gotowane na wolnym ogniu w pikantnej paście vindaloo, jest mocno doprawione przyprawami i jest ogniste, gorące i bardzo pikantne, dla odważnych.
  • 45. Startowa Do Pyaza

    Bogate, kremowe curry z dużą ilością cebuli w cudownej mieszance przypraw, ziół i pomidorów
  • 46. Saagwala Palak / Methi

    Jedno z najpopularniejszych indyjskich dań przyrządzonych ze szpinaku lub kozieradki
  • 47. Dal Rzeczpospolitej

    Jest to jedno z najpopularniejszych dań z soczewicy. Gotowana soczewica jest hartowana smażonymi przyprawami i ziołami
  • 48. Daal Makhni

    Pochodzi z pól uprawnych Pendżabu. Jest to jedno z najpopularniejszych indyjskich dań z soczewicy, przyrządzane z całej czarnej soczewicy i fasoli zwyczajnej (rajma). Gotuje się powili z innymi składnikami.
  • 52. Butter Paneer / Chicken

    Kultowe danie indyjskie z kurczakiem lub paneerem gotowanym w bogatym i kremowym sosie na bazie pomidorów
  • 53. Zaspa Tikka Masala

    Kultowe indyjskie danie curry, które jest również brytyjskim daniem narodowym, ze swoim lekko pikantnym sosem. Cebula, pomidory, orzechy nerkowca i przyprawy sprawiają, że jest to bogate, aromatyczne i pyszne
  • 54. Mango Curry

    Mango Curry to tropikalna rozkosz mleczko kokosowego, aromatycznych przypraw i odrobiny chili, Słodkie, kwaśne i pikantne smaki tego sosu sprawią, ze Twoje kubki smakowe zatańczą z radości!
  • 55. Mutton Rogan Josh

    Kultowe i ulubione wszech czasów, to aromatyczne curry jagnięce z krainy Kaszmiru w Indiach. Ma charakterystyczny smak przypraw i słynie z głębokiej czerwonej barwy pochodzącej od specjalnego zioła i chili, które pochodzą z Kaszmiru.
  • 56. Shanti Special Chicken Curry

    Zdrowe wegetariańskie curry przygotowane głównie z dodatkiem sezonowych warzyw i lub kostek paneer
  • 57. Chef Special Curry

    Popularne indyjskie domowe curry przyrządzane na bazie cebulowo-pomidorowo-imbirowo-czosnkowej aromatyzowane przyprawami
  • 58. Coconut Curry

    Coconut Chicken Curry to danie pocieszenia, z sosem curry na bazie mleczka kokosowego i aromatycznymi przyprawami
  • 59. Navratan Korma

    Navratan Korma to bogate, luksusowe danie curry przyrządzane z mieszanki przypraw i dużej ilości suszonych owoców, Jest aromatyczny i lekko słodki
  • Shahjahani

  • Lababdar

Ryż

Cały ryż używany w naszej kuchni to ręcznie wyselekcjonowana odmiana ryżu Basmati. Ryż basmati rośnie zazwyczaj w podnóża Himalajów. Ten wyjątkowy długoziarnisty ryż ma puszystą, lekką konsystencję i delikatny, niepowtarzalny smak. Aromat ryżu Basmati wzmocniony jest unikalnym procesem starzenia. W dosłownym tłumaczeniu z języka hindi "Basmati" oznacza "królową zapachów" lub "perłą zapachów".
  • 60. Biryani

    aromatyczne indyjskie danie pełne ulubionego ryżu, warzyw, kurczaka, jagnięciny, lub krewetek i przypraw. Przygotowana z cierpliwością i dużą ilością miłości Biryani to zapiekany ryż z curry. Podobnie jak w przypadku niektórych warstwowych i pieczonych dań z makaronu, curry nakłada się warstwami częściowo ugotowanego ryżu, a następnie wrzuca na otwartą patelnię lub gotuje, aż ryż będzie całkowicie ugotowany, a następnie wrzuca na otwartą patelnię lub gotuje, aż ryż będzie całkowicie ugotowany, a curry lub sos zastanie wchłonięty przez ryż
  • 61. Pulao

    Pulao to pyszny, delikatny i aromatyczny posiłek ryżowy przygotowany przez gotowanie warzyw i/lub przypraw, suszonych owoców lub mięsa z ryżem
  • 62. Ryż

    Nasz ryż jest to najwyższej jakości Basmati i to odmiana aromatycznego ryżu o długich, smukłych ziarnach, tradycyjnie uprawianego w Indiach
  • 63. Indo-Chinese

    Ryż smażony z kurczakiem w stylu indochińskim, składający się z kurczaka, jajka lub warzyw z soją, octem i chili

Chleb

  • 64. Roti

    Ulubione płaskie chleby z północnych Indii zrobione z pełnoziarnistego roti są idealne do podawania z potrawami curry. Są przyrządzane poprzez przyklejanie spłaszczonego ciasta do ścianek naszego tandoora
  • 65. Naan

    Placek na zakwasie z mąki uniwersalnej, pieczony w piecu tandoor
  • 66. Paratha

    Przaśny chleb pełnoziarnisty nadziewany pikantnym, przyprawionym, zagniecionym nadzieniem
  • 67. Kulcha

    Indyjski placek na zakwasie o miękkiej konsystencji, nadziewany mielonym, przyprawionym nadPARATHA ziem.

Dodatki

  • 68. Papad

    cienki indyjski wafelek, chrupiący, krakersowy lb podpłomykowy, zwykle wytwarzany z suszonej soczewicy; spożywane pieczone
  • 71. Raita

    Przystawka z twarogu, warzyw , przypraw i ziół
  • 73. Frytki

    Klasyczne frytki ziemniaczane

Menu dla Dzieci

  • 75. Popcorn

    podobnie jak w przypadku dzieci, małe kawałki kurczaka wielkości kęsa panierowane i smażone
  • 77. Chicken Nuggets & Fries

    smażony kurczak w cieście, podany z frytkami
  • 78. Fish & Chips

    smażona ryba w cieście, podana z frytkami

Desery

  • 79. Gulaab Jamun

    Indyjski deser z smażonych w głębokim tłuszczu kulek z ciasta mlecznego zanurzonych w słodkim, lepkim syropie cukrowym o delikatnym smaku rodzynek
  • 82. Halwa

    Szeroki wybór dań, zazwyczaj gęsta i pyszne pasta z mąki, masła, płynnego oleju, szafranu, wody różanej, mleka i słodzona cukrem
  • 83. Rasgulla

    Gąbczasty i pyszny cukierek na bazie mleka z dodatkiem twarogu i cukru
  • Kulfi

Zimne Napoje

  • Coca-Cola 0,25l

  • Coca-Cola Zero 0,25l

  • Fanta 0,25l

  • Sprite 0,25l

  • Kropla Beskidu gazowana 0,33l

  • Kropla Beskidu niegazowana 0,33l

  • Kropla Beskidu gazowana 0,75l

  • Kropla Beskidu niegazowana 0,75l

  • Fuzetea - Cytrynowa z trawą cytrynową 0,25l

  • Fuzetea - Brzoskwiniowa z hibiskusem 0,25l

  • Fuzetea - O smaku mango z rumiankiem 0,25l

  • Cappy pomarańczowy 0,25l

  • Cappy jabłkowy 0,25l

  • Cappy grejpfrutowy 0,25l

Shanti Hynka
Hynka 65, 80-465 Gdańsk
Telefon: 510 004 411
E-mail: shanti@shantigdansk.pl
Mapa dojazdu

Gotówka, karta lub szybki przelew

Zamów online

Pobierz z Google Play

Regulaminy | Polityka prywatności | Ustawienia ciasteczek | Zgody marketingowe | Panel Restauratora

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

NOWOŚĆ!
Do prawidłowego działania strony wymagane są sessionStorage oraz localStorage. Czy korzystasz z trybu przeglądania prywatnego?
Korzystasz z przestarzałej przeglądarki. Prosimy zaktualizować przeglądarkę w celu bezproblemowego korzystania ze strony.

Oznaczenia alergenów

  1. Gluten
  2. Skorupiaki
  3. Jaja
  4. Ryby
  5. Orzeszki ziemne
  6. Soja
  7. Mleko
  8. Orzechy
  9. Seler
  10. Gorczyca
  11. Sezam
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

Ok

NOWOŚĆ!

Mamy najlepszy w Polsce system zamawiania jedzenia online.

Gotówka, karta lub szybki przelew
Bez logowania i rejestracji
20 sekund i załatwione!

OK!